Pár napja láttam a tévében, hogy Kalocsa környékén olyan kalácsot szokás készíteni, amiről még nem is hallottam: édes paprikás kalácsot. Nekem se kellett, több, kipróbáltam. Bedagasztottam a szokásos foszlós kalács tésztát, kinyújtottam, megszórtam őrölt paprikával, majd cukorral jó alaposan. Olvasztott zsírral kicsit meglocsoltam, feltekertem és a szokott módon megsütöttem. Nagyon szép lett, de az íze egy kicsit furi volt. Nem mondanám, hogy rossz, inkább szokatlan a paprika és a cukor együtt. Nem lesz a kedvencünk.
Egy korábbi kísérletem ez a szép fahéjas koszorú volt. Egyszerű, mutatós és isteni finom. Aki szereti a fahéjas csiga ropogós szélét, annak ízleni fog.
A mai próbálkozásom pedig a mediterrán nyarat idézi. Villámgyors, kavarós citromos süti. Barnus szerint (és szerintünk is): Issssssteni finom!
Hm,érdekes az a paprikás...A kép alapján azt hittem,lekváros:)
VálaszTörlésA citromosat viszont holnap kipróbálom!
Nálam a fahéjas a nyerő! Nagyon ügyes vagy!!!
VálaszTörlés