2011. július 30., szombat

Apukám rendelte

A tavasszal készült takaró apró rózsás anyagából rengeteg maradt, vettem hozzá egy kis bordót, és ez lett belőle:


Szombati reggeli


Szerettem volna olyan kiflit sütni, ami kicsit hasonlít a horvát pékségekben kaphatóakra. Dagasztottam egy buktatésztát (Limara) egy kiskanálnyi cukorral és egy evőkanálnyi sóval. Többféle péksüteményt formáztam a tésztából. Lett kifli, sajtos fonott, zsemle és sós rúd. Nem pont olyan, mint a horvátoké, de nagyon finom lett.

2011. július 9., szombat

Játék!!!


A nyári forróságban jól jönne egy szélmalom, hogy legalább megmozgassa a levegőt körülöttünk. Én mindjárt négyet adok, egy kis középterítő formájában (a takaróhoz készült, megmaradt szélmalmokból).
A játékszabályok a következők:
  • Írj egy kommentet ide
  • Legyél rendszeres olvasóm, vagyis kövess!
Ha van blogod, és kiteszed ezt a képet, vagy megosztod egy közösségi oldalon, az már csak egy kis plusz, de nem feltétele a sorsoláson való részvételnek. A határidő legyen július vége. 
Játékra fel!! Augusztus 1-jén sorsolunk :-) 

Szélmalmos takaró - Folytatás


A blokkok rendezgetésénél fejeztem be legutóbb a beszámolót, itt a folytatás.
Minden blokk kapott bordó szegélyt (2,3 az alsó sor 4 oldalról), majd összevarrtam őket. A tervezés szakaszában még úgy volt,  hogy 6x9 négyzetből fog állni a takaró, de sok lett volna a 9 sor, úgyhogy maradt néhány szélmalmom.
Miután elkészült a takaró színe, összetűztem a "szendvicset". Előbb a nappali közepén négykézláb, majd a gép alatt forgatva.

A bordó csíkok két szélén tűztem, van még hova fejlődnöm egyenesenvarrásból. Hogy jártam...! Védjegyemmé vált, hogy a takaróim hátuljára varrok egy ötszirmú virágot. Kicsit nagyképűen hangzott (ez a negyedik takaróm, bocs, ötödik, csak Barnuséról lemaradt a virág), de ezt az elején kell elkezdeni. Tehát a virág: középről jó kezdeni a tűzést, hogy ne tekeredjen a hátlap. Így is tettem, összevartam középen hosszában, mikor egy kéz homokon csapott, hogy: A VIRÁG!! Emberrel még így nem szúrtak ki, mint én saját magammal. Forgathattam az egész takarót a gép alatt. Nem volt kis meló felapplikálni a szirmokat, de sikerült, hurrá! Befejeztem a tűzést, következett a szegély. 12 cm széles jó hosszú bordó csíkot csináltam, középen összehajtva levasaltam, felvarrtam. Holnapra már tényleg csak az utolsó símítások maradtak, le kell még varrni a szegélyt a takaró hátulján (most csak gombostűzve van). Ilyen lett:



A virág:

2011. július 5., kedd

Szélmalmos takaró

Ismét szülinap közeledik, méghozzá a Tücsök szülinapja. Laptop táskáért nyaggat már egy ideje, de sajnos most sem fogja megkapni, inkább varrok neki egy takarót. Hosszas tervezgetés után szélmalmos mintát választottam. 

A négyféle pirosból és a fehér anyagból sok kis téglalapot szabtam, majd félbe vágtam őket.


Minden piroshoz varrtam egy fehéret, majd négy négyzetből összeállítottam egy blokkot.


Így néz ki a négyféle blokk:


Keretnek vettem kétféle kék és kétféle zöld anyagot. Minden szélmalmot bekereteztem és teleraktam velük a nappalit.

Most itt tartok. A blokkok közé vékony bordó csík kerül majd.

Folyt.köv...