2011. november 15., kedd

Télapós társasjáték


Ezzel az sk társasjátékkal két évvel ezelőtt pályáztunk a Gyerekszoba "Alkoss a gyerekkel" pályázatán:

"Mi ezt a kis játékot még Mikulás előtt alkottuk, hogy egy kicsit az Ő bőrébe bújhassunk. A játkétábla fotópapírra készült, a hópihéket, fenyőfákat és az ablakokat a nyomtató alkotta, a zoknikat mi ragaszottuk rá (később még 3 hópihére ragaszottunk ajándékcsomagot, így gyorsabb a játék :-)
A játék menete a következő: Három Mikulásnak három ablakot kell megtöltenie ajándékkal. Ezt akkor teheti meg, ha zoknira vagy ajándékcsomagra lép. A játékot az a Mikulás nyeri, aki előbb szétossza az ajándékokat. Az ajándékok maradék anyagból készültek (piros, fehér és kék, mert ilyen maradék volt), vattával vannak kitömve. A Mikulások feje fagolyó, testük 1/3 parafadugó (ezt festettük a megfelelő színre), a szakálluk és a sapijuk bojtja pedig vatta. A dobókocka egy másik játékból költözött ide.

Gondolom, az is érdekes lehet, hogy mindebből mit alkotott a gyermek. Mivel ő még csak 3 éves, segített a zoknik és ajándékocsomagok felragasztásában, az ajándékok vattával való kitömésében és lelkesen ellenőrizte a parafadugók száradási folyamatát.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az ötlet nem saját kútfőből ered, egy kreatív füzet ihlette.

Még akár ajándéknak is jó lenne, de nem adjuk oda senkinek, nagyon szeretjük.

Üdvözlettel:

Csitri és a 3 éves Barnabás"

És ezt a karton pókot nyertük:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése