Igazi őszi sütemény ez a szilvás lepény. Egyszerű és finom.
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 8 dkg margarin
- 8 dkg cukor
- 4 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- 1 cspott kk só
- 60 dkg liszt
Kenyérsütő gépem megdagasztotta, megkelesztette. Ez a mennyiség egy nagy tepszibe elég (gáztepszi). A tésztának egy részét félretettem a rácshoz, a többit kinyújtottam és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepszibe tettem. Megkentem tojásfehérjével, megszórtam egy kis zsemlemorzsával. rátettem a szilvákat (nem cukroztam külön a szilvákat, mert ez egy édesebb fajta) megszórtam egy kis fahéjas cukrral, majd berácsoztam. A rácsokat is megkentem tojással, és 180 fokon sütőttem 25-30 percig.
Próbáljátok ki! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Éhes lettem:(
VálaszTörlés