2011. szeptember 25., vasárnap

Szilvás lepény


Igazi őszi sütemény ez a szilvás lepény. Egyszerű és finom.

Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 8 dkg margarin
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 1 cspott kk só
  • 60 dkg liszt
Kenyérsütő gépem megdagasztotta, megkelesztette. Ez a mennyiség egy nagy tepszibe elég (gáztepszi). A tésztának egy részét félretettem a rácshoz, a többit kinyújtottam és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepszibe tettem. Megkentem tojásfehérjével, megszórtam egy kis zsemlemorzsával. rátettem a szilvákat (nem cukroztam külön a szilvákat, mert ez egy édesebb fajta) megszórtam egy kis fahéjas cukrral, majd berácsoztam. A rácsokat is megkentem tojással, és 180 fokon sütőttem 25-30 percig.

Próbáljátok ki! Jó étvágyat kívánok hozzá!

1 megjegyzés: