2011. június 1., szerda

Egyik kedvencünk


Az epres finomság után Barnus almás pitét rendelt. Ez egy végtelenül egyszerű, de nagyszerű recept.
Tészta: 16 dkg liszt, 10 dkg zsiradék, csipet só, kb 60-70 ml víz. Összegyúrtam, és betettem a hűtőbe, míg megpucoltam az almákat. 5 nagyobb almát vékony szeletekre vágtam, megszórtam cukorral, pici fahéjjal. A tészta nagyobb részét kinyújtottam, a sütőformát kibéleltem vele, és ráhalomoztam az almaszeleteket. A tetejére liszttel összemorzsolt vajat szórtam, majd berácsoztam a maradék tésztával, megkentem tojással. 215°C-on, 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Bármilyen gyümölccsel megtölthető, de szerintem az alma mindent visz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése