2011. március 16., szerda

Barnusé

Kicsi fiam hetek óta kérdezgeti, mikor varrom meg neki a vonatos takarót. Azt ígértem, ha kész lesz a rózsás, utána az övé következik. Így hát pénteken hozzáláttam. A megrendelés így szólt: vonatos legyen, zöld és kék színű, a széle csíkos. Ez lett belőle:
 Ma este végre elkészült és a helyére került:

 Barnus boldogan használatba vette:

Rózsás takaró

Nem volt kis kihívás, de végre elkészült a rózsás takaró. A hátuljával meggyűlt a bajom az anyag rugalmassága miatt, de a mintát nagyon szerettem szabni-varrni.



Napraforgó

Ma megint frissen sült péksütemény illat lengte be a lakást. Limaránál találtam egy receptet, amit feltétlen ki kellett próbálnom. A kenyérsütő gépem szépen megdagasztotta, megkelesztette a tésztát. A hűtőből előkerült egy pohár tejföl, sonka, sajt, és kolbász. Három felé szedtem a tésztát, az egyiket tejfölös, sonkás, hagymás töltelékkel töltöttem, a másodikat olvasztott vajjal kentem meg és megszórtam reszelt sajttal, a harmadikba pedig kolbászt, sajtot, tejfölt tettem. Nekem a kolbászos lett a kedvencem:

2011. március 1., kedd

Rózsás takaró készül

Ismét takarót varrok, ezúttal apró rózsákkal. Első menetben kiszabtam a négyzeteket és csíkokat, majd nagyobb négyzetekké varrtam össze.

Mikor már ezek a négyzetek összeálltak, feldobtam egy kis bordóval.


Remélem a hét végére kész is lesz. Hogy tetszik?